• TANSSI- JA RUMPUKURSSEILLE AFRIKKAAN?

   

 •  1913979_101183256564244_4231522_nTule tanssimaan ja musisoimaan kanssamme Afroahjon matkalle Guineaan 29.12.2017-18.1.2018!

  Guineasta löytyy huikean luonnon ja sydämellisten ihmisten lisäksi uskomaton määrä upeita tansseja, rytmejä, kyläjuhlia, tanssi- ja rumpuryhmiä. Kolmen viikon kurssimatka on todellinen elämys!

  Olemme järjestäneet tanssi- ja rumpukursseja Guineassa ja Gambiassa jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan ja monet kurssilaiset ovat lähteneet mukaamme jo useammankin kerran. Haluamme viedä sinut afrikkalaisen elämän keskelle, suoraan kulttuurin kehtoon. Kurssin ideana on ajatus aidosta kulttuurivaihdosta, ei pelkästään treenaamisesta tai turistimatkasta. Me järjestäjät toimimme sekä kielen että kulttuurin tulkkeina tarvittaessa. Nyt järjestämme kurssin jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen omassa kurssipaikassamme Guineassa.

  Asumme yksinkertaisissa mutta mukavissa oloissa (2-3 hengen huoneissa, joissa moskiittoverkot ja tuulettimet) ja syömme herkullista paikallista (ja hiukan länsimaistakin) ruokaa, josta pääkokkimme Bijou saa kurssilaisilta aina haltioituneita kiitoksia. Voit myös opetella tekemään ruokaa itse kokkiemme opastamana. Otamme allergiat ja erilaiset ruokavaliot mahdollisuuksien mukaan huomioon. Välipaloina on usein kauden hedelmiä kuten mangoja, banaaneja, appelsiineja, papaijaa, melonia… maku on hieman toinen kuin Suomessa!

  Tanssi- ja rumpukurssit sopivat kaikille harrastajista ammattilaisiin, ja tarvittaessa jaamme oppilaat tasoryhmiin. Pyrimme treenaamaan 5-6,5h päivässä, 5-6 päivää viikossa, riippuen muusta ohjelmasta. Voit keskittyä pelkästään tanssiin tai rumpuun, mutta suosittelemme tutustumista molempiin, ne tukevat toisiaan! Joskus vaihdamme opetuksen laulutunteihin, pistämme iltajamit pystyyn tai lähdemme katsomaan paikallisia kyläjuhlia. Usein pihallemme tulee myös ryhmiä tervehtimään ja esiintymään.Voimme järjestää pienestä lisämaksusta myös muiden perinteisten soittimien opetusta (muusikkoryhmäämme kuuluu esimerkiksi yksi Guinean nuoren polven parhaimmista balafonisteista!). Voit myös ostaa ja tilata etukäteen hyvätasoisia soittimia kohtuulliseen hintaan. 

  16997959_1615588428457045_1597621828230632297_nOpettajamme ovat mm. Guinean kansallisbaletin solisteja sekä upeita taiteilijoita muista huippuryhmistä. Heillä on kokemusta länsimaisten kurssilaisten opettamisesta ja he osaavat myös kertoa tanssien ja rytmien historiasta sekä selventää vanhan ja uudemman perinteen eroja. Pääsemme katsomaan heidän mukanaan ammattiryhmien harjoituksia ja erilaisia perinteisiä juhlia, joita vuodenvaihteessa on runsaasti. Conakryssa voi nähdä kulttuuria ympäri Guinean, kaikki etniset ryhmät ovat edustettuina. Suomessakin tunnettujen malinkerytmien, kuten dundumba, lisäksi pääset näkemään myös harvinaisempia juhlia, kuten susujen ginefare tai bagojen perinteiset tanssit. Järjestämme myös oman juhlamme, jossa kyläläiset ja kurssilaiset tanssivat yhdessä.

  Kurssipaikkamme sijaitsee 45 km Conakryn keskustasta Bentourayah’n kylässä, josta pääsemme helposti eri suuntiin useammankin päivän retkille. Paikallisilta toreilta pääset ostamaan mm. perinteisiä kankaita, joista voit edullisesti teettää räätälillä vaatteita. Retkillä näemme esim. vesiputouksia, vuoria tai upeita hiekkarantoja, kuten Conakryn edustalla sijaitsevilla paratiisisaarilla!

  1913979_101184646564105_8173474_nKurssihintaan 1620€ kuuluu:

  Lentokenttäkuljetukset Guineassa
  Kaikki kurssiin kuuluvat retket (luonnonnähtävyyksiin, ryhmien harjoituksiin ja esityksiin, kyläjuhliin, retket ja yöpymiset muissa kaupungeissa tai paratiisisaarilla ym.)
  Ruokailu ja majoitus (+ alkupaketti vesipulloja. Suosittelemme muoviroskan ja vatsatautien välttämiseksi hankkimaan esim Micropur-vedenphdistustabletteja, mutta toki voit helposti ostaa myös pullovettä niin halutessasi)
  Tanssi-, rumpu- ja lauluopetus

  Autamme sopivien lentojen löytämisessä, viisumin hakemisessa ja tietysti kaikessa muussakin. Sovimme lähtijöiden kanssa yhteisestä tapaamisesta ennen matkaa ja lähetämme myös ohjeet kaikesta matkalla mahdollisesti tarvittavasta. Matkavakuutus on välttämätön, malarialääkitys ja useat rokotukset erittäin suositeltavia. Kurssin varausmaksu 500€ maksetaan mahdollisimman pian tilille Afroahjo FI1340550010192983. Viitteeksi: tanssikurssi Guineassa.
  Maksuohjeet ja -aikataulut saat ilmoittautuessasi tai ne sovitaan erikseen tarpeen mukaan.

  Jos haluat tulla paikalle aikaisemmin tai viipyä myöhempään kuin päivän ennen ja jälkeen, onnistuu se pienestä lisämaksusta. Voit osallistua myös vain lyhyemmäksi ajaksi, jos et pääse koko kurssille. Voit ottaa mukaasi myös opetukseen osallistumattoman perheenjäsenen, Guineassa on paljon mielenkiintoista nähtävää myös hänelle.

  Me järjestäjät, Outi Kallinen ja N’Fanly Camara (Afroahjo/Wonuwali), olemme halunneet tuoda guinealaista kulttuuria Suomeen kutsumalla vierailevia huippuopettajia, tekemällä esityksiä ja opettamalla itse, sekä viemällä kurssilaisia paikan päälle Guineaan. Olemme itse aloittaneet tanssin ja musiikin treenaamisen jo pieninä ja ne ovat, paitsi ammattimme, myös iso osa elämäämme. Meistä voit lukea lisää täältä.

  Olemme oppineet joka kerralla lisää myös järjestäjinä, ja tässä erään kurssilaisen palaute: ”Tää oli elämän paras matka ja te ootte aivan huippujärjestäjiä, kiitos!” 

  Lisätietoja saat sähköpostilla tai puhelimitse. Ethän epäröi soittaa ja kysyä! 
  info(at)wonuwali.net, puh. 040-7075977 (Outi), puh. 044-9810741 (N’Fanly)

  Kuvia aiemmista kursseista löytyy mm. täältä: https://flic.kr/s/aHsjzPV3uc