• TANSSI- JA RUMPUKURSSEILLE AFRIKKAAN?

   Afroahjon ja Tjäreborgin tanssimatkalle  Gambiaan 5.-19.2.2019, ohjelma täällä: 

   Huomio! Hotelli on muuttunut alkuperäisestä ja hinta on nyt edullisempi. Saimme muutaman lisäpaikan, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

  Afroahjon tanssi- ja rumpukurssi Guineassa 21.12.2018-10.1.2019:

  Guineasta löytyy huikean luonnon ja sydämellisten ihmisten lisäksi uskomaton määrä upeita tansseja,
  rytmejä, kyläjuhlia, tanssi- ja rumpuryhmiä. Kolmen viikon kurssimatka on todellinen elämys!

  Olemme järjestäneet tanssi- ja rumpukursseja Guineassa ja Gambiassa jo lähes 1913979_101184646564105_8173474_nkahdenkymmenen vuoden ajan ja monet kurssilaiset ovat lähteneet mukaamme jo useammankin kerran. Haluamme viedä sinut afrikkalaisen elämän keskelle, suoraan kulttuurin kehtoon. Kurssin ideana on ajatus aidosta kulttuurivaihdosta, ei pelkästään treenaamisesta tai turistimatkasta ja ammattitaiteilijoina voimme tutustuttaa sinut syvällisesti guinealaisiin perinteisiin. ”Huippuopettaja” on jo käytössä kulunut sana, mutta opettajamme ovat todellakin Guinean huippuja.
  Me järjestäjät toimimme sekä kielen että kulttuurin tulkkeina ja apuna tarvittaessa.
  Järjestämme kurssin omassa kur
  ssipaikassamme Bentourayah’n kylässä pääkaupungin liepeillä.


  Kurssi ja majoitus
  Asumme yksinkertaisissa mutta mukavissa oloissa (2-3 hengen huoneissa, joissa moskiittoverkot ja tuulettimet) ja syömme herkullista paikallista ruokaa, josta pääkokkimme Bijou saa kurssilaisilta aina haltioituneita kiitoksia. Otamme allergiat ja erilaiset ruokavaliot mahdollisuuksien mukaan huomioon. Välipaloina on usein kauden hedelmiä kuten mangoja, banaaneja, appelsiineja, papaijaa, melonia… maku on hieman toinen kuin Suomessa.

  Tanssi- ja rumpukurssit sopivat kaikille harrastajista ammattilaisiin ja tarvittaessa jaamme oppilaat tasoryhmiin. Pyrimme treenaamaan tanssia ja musiikkia 5-6h päivässä, 5 päivää viikossa, riippuen muusta ohjelmasta. Voit keskittyä pelkästään tanssiin tai rumpuun, mutta suosittelemme tutustumista molempiin, ne tukevat toisiaan. Joskus vaihdamme opetuksen laulutunteihin, pistämme iltajamit pystyyn tai lähdemme katsomaan paikallisia kyläjuhlia. Usein pihallemme tulee myös ryhmiä tervehtimään ja esiintymään.Voimme järjestää pienestä lisämaksusta myös muiden perinteisten soittimien opetusta (balafon, kora, bolon, krin, huilu ym.) ja muusikkoryhmäämme kuuluukin myös yksi Guinean nuoren polven parhaimmista balafonisteista!. Voit myös tilata hyvätasoisia soittimia kohtuulliseen hintaan.


  Opettajat

  16997959_1615588428457045_1597621828230632297_nOpettajamme ovat mm. Guinean kansallisbaletin solisteja sekä upeita taiteilijoita muista huippuryhmistä. Heillä on kokemusta länsimaisten kurssilaisten opettamisesta ja he osaavat myös kertoa tanssien ja rytmien historiasta sekä selventää vanhan ja uudemman perinteen eroja. Laitamme fb-ryhmään/nettisivuille videoita opettajistamme kesän aikana. Pääsemme katsomaan heidän mukanaan ammattiryhmien harjoituksia ja erilaisia perinteisiä juhlia, joita vuodenvaihteessa on runsaasti. Conakryssa voi nähdä kulttuuria ympäri Guinean, kaikki etniset ryhmät ovat edustettuina. Suomessakin tunnettujen malinkerytmien, kuten dundumba, lisäksi pääset näkemään myös harvinaisempia juhlia, kuten susujen ginefare tai bagojen perinteiset tanssit. Järjestämme myös oman juhlamme, jossa kyläläiset ja kurssilaiset tanssivat yhdessä.


  Kurssipaikkamme sijaitsee 45 km Conakryn keskustasta Bentourayah’n kylässä, josta pääsemme helposti eri suuntiin useammankin päivän retkille
  retkille hyvien ja luotettavien autonkuljettajiemme kyydissä. Paikallisilta toreilta pääset ostamaan mm. perinteisiä kankaita, joista voit edullisesti teettää naapurin räätälillä vaatteita. Retkillä voimme nähdä vesiputouksia, vuoria tai upeita hiekkarantoja, kuten Conakryn edustalla sijaitsevilla paratiisisaarilla. Kurssilaiset voivat myös ehdottaa omaa ohjelmaa tai retkiä, autamme kaikissa järjestelyissä. Bentourayah’ssa on nykyään riisipeltojen ja mangroverantojen lisäksi kahviloita, baareja, elintarvikekioskeja, kangaskauppoja, jalkapalloturnauksia, apteekkeja ja yksityinen hyvä lääkäriklinikka!


  Hinta, maksuohjeet, infotapaaminen

  Kurssihintaan 1620€ kuuluu:

  - Lentokenttäkuljetukset Guineassa
  Kaikki kurssiin kuuluvat retket (luonnonnähtävyyksiin, ryhmien harjoituksiin ja esityksiin, kyläjuhliin, retket ja yöpymiset muissa kaupungeissa tai paratiisisaarilla ym.)
  Ruokailu ja majoitus (+ alkupaketti vesipulloja. Käytämme itse muoviroskan ja vatsatautien välttämiseksi yleensä vedenpuhdistustabletteja, mutta toki voit helposti ostaa myös pullovettä)
  Tanssi-, rumpu- ja lauluopetus

  Autamme sopivien lentojen löytämisessä, viisumin hakemisessa ja tietysti kaikessa muussakin. Sovimme lähtijöiden kanssa yhteisestä tapaamisesta ennen matkaa ja lähetämme myös ohjeet kaikesta matkalla mahdollisesti tarvittavasta. Kattava matkavakuutus on välttämätön, malarialääkitys ja useat rokotukset erittäin suositeltavia. Kurssin varausmaksu 500€ maksetaan mahdollisimman pian tilille Afroahjo FI1340550010192983. Viitteeksi: tanssikurssi Guineassa.
  Maksuohjeet ja -aikataulut saat ilmoittautuessasi tai ne sovitaan erikseen tarpeen mukaan.
  Ilmoittaudu (sitovasti tai alustavasti) mahdollisimman pian, jotta tiedämme ajoissa toteutuuko kurssi.

  26993303_1987138647968686_4673286334901632202_n

  Jos haluat tulla paikalle aikaisemmin tai viipyä myöhempään kuin päivän ennen ja jälkeen kurssin, onnistuu se pienestä lisämaksusta. Voit osallistua myös lyhyemmäksi ajaksi, jos et pääse koko kurssille tai ottaa mukaasi opetukseen osallistumattoman perheenjäsenen/ystävän, Guineassa on paljon mielenkiintoista nähtävää.


  Järjestäjät
  ja infotapaaminen
  Me järjestäjät, Outi Kallinen ja N’Fanly Camara (Afroahjo/Wonuwali), olemme halunneet tuoda guinealaista kulttuuria Suomeen kutsumalla vierailevia huippuopettajia, tekemällä esityksiä ja opettamalla itse, sekä viemällä kurssilaisia paikan päälle Guineaan. Olemme itse aloittaneet tanssin ja musiikin treenaamisen jo pieninä ja ne ovat, paitsi ammattimme, myös iso osa elämäämme. Meistä voit lukea
  lisää täältä.

  Järjestämme pari infotapaamista kesällä ja alkusyksystä, tarkat päivät löydät nettisivuilta ja Facebookin Afroahjo-ryhmästä tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä. Fb-ryhmästä löydät myös kuvia ja videoita edellisiltä reissuilta.
  Olemme oppineet joka kerralla lisää myös järjestäjinä, ja tässä erään kurssilaisen palaute: ”Tää oli elämän paras matka ja te ootte aivan huippujärjestäjiä, kiitos!”

  Lisätietoja saat sähköpostilla tai puhelimitse. Ethän epäröi soittaa ja kysyä!
  info(at)wonuwali.net, puh. 040-7075977 (Outi), puh. 044-9810741 (N’Fanly).

   

  Kuvia aiemmista kursseista löytyy myös täältä: https://flic.kr/s/aHsjzPV3uc