Outi Kallinen ja N’Fanly Camara

Länsiafrikkalaisessa musiikissa ja tanssissa yhdistyvät taide, yhteisöllisyys,
taituruus, fyysisyys, henkisyys, perinteet, luovuus, energia ja ilo!

ätä kaikkea haluamme tarjota myös muille. Afroahjon opettajat ja perustajat Outi Kallinen ja N’Fanly Camara ovat tuoneet jo pitkään suomalaisille afrikkalaista kulttuuria opetuksen ja esitysten muodossa. Heillä on jo pitkä ja syvällinen kokemus alalta. Outi on toiminut ammattitanssijana ja opettajana 20 vuoden, N’ Fanly tanssijana, muusikkona ja opettajana jo yli 30 vuoden ajan eri puolilla maailmaa.

He ovat opettaneet mm. taidekorkeakouluissa, tanssi-, musiikki- ja peruskouluissa ja pitäneet kursseja eri maissa. Taiteellista toimintaa heillä on ollut afrikkalaisen tanssin ja musiikin sekä erilaisten monitaiteellisten projektien parissa. He ovat tehneet mm. useita teatteriproduktioita sekä yhdessä että erikseen.

 

__________________________________________________________________________________________________

N’Fanly ”Alya” Camara

N’Fanly ”Alya” Camara on länsiafrikkalaisen Guinean pääkaupungissa Conakryssa syntynyt tanssija, muusikko ja koreografi. Hän on saanut ammattikoulutuksensa Guinean kansallisbaletti Djolibassa ja treenannut ja esiintynyt myös naapurimaiden Senegalin, Norsunluurannikon ja Gambian baleteissa. N’Fanly on asunut Euroopassa vuodesta 1987 ja on esiintynyt lähes joka puolella maailmaa nimekkäiden ryhmien ja artistien kanssa, mm. Ballet Kakande, Ballet Bougarabou, Salif Keita, Mory Kanté, Manu Dibango, Michel Marre Sextet, Grand Ballet d”Afrique Noir, Ballet Nimba. Suomessa hän on vuodesta 1996 lähtien toiminut mm. pedagogina useissa tanssi- ja musiikkioppilaitoksissa ja taidekorkeakouluissa, esiintynyt tanssi-, musiikki- ja teatteriteoksissa sekä Wonuwali-ryhmän taiteellisena johtajana.

Lue lisää N’Fanlysta täältä

___________________________________________________________

Outi Kallinen

 Outi Kallinen on tanssin ja musiikin monitaituri: opettaja, esiintyjä ja koreografi. Hän on esiintynyt lukuisten tanssi-, teatteri- ja musiikkiryhmien kanssa tehden kiertueita Euroopan maiden lisäksi mm. Kiinassa, Guineassa ja Senegalissa. Outi on tehnyt useita afrikkalaiseen tanssiin ja musiikkiin pohjautuvia kokoillan tanssiteatteriesityksiä sekä ollut mukana monitaiteellisissa teatteriryhmissä. Hän on toiminut opettajana 1980-luvun puolivälistä asti kouluttaen harrastajia ja ammattilaisia. Outi on ollut suurena vaikuttajana afrikkalaisen tanssin tuomisessa Suomeen; hän on kouluttanut useita afrikkalaisen tanssin parissa nykyään toimivia sekä tuonut lukuisia huipputaiteilijoita opettamaan ja esiintymään 1990-luvulta asti. Outi Kallinen on toiminut myös monissa luottamustoimissa, kuten Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n (ent. Suomen Tanssitaiteilijain liitto) puheenjohtajana vuodesta 2010 lähtien. 
Taiteen keskustoimikunta myönsi Outille monitaiteen taiteilija-apurahan vuosiksi 2013-2017.

Lue lisää Outista täältä

_______________________________________________________

Vierailevat opettajat

Outi ja N’Fanly ovat vuosien varrella kutsuneet useita tunnettuja opettajia Suomeen tai kursseilleen Guineaan. Tässä osa heistä:

Suomessa:

Famoudou Konate, Ousmane Sylla, Arafan Toure, Titi Camara, Bebey Youla, Mamoudou ”Delmundo” Keita, Jack Sylla, Badi Bangoura, Naby Soumah, Sayon Bangoura, Ahmed Sylla, M’Bemba Bangoura, Oumar ”Martinos” N’Diaye

Guineassa:

Bolokada Condé, Gbanworo Keita, Ousmane Sylla, Bangaly Bangoura, Fadouba Oulare, Djeli Kanni Diawara, Mariama Ciré Diaby, Marie ”Domany” Bangoura